Siergrindvloeren

De mogelijkheden van siergrindvloeren als vloerbedekking zijn vele. De talloze kleurmogelijkheden gecombineerd met de gunstige eigenschappen van het materiaal maken deze vloerafwerking ideaal voor o.a. woningen (keuken, woonkamer, hal, bijkeuken, slaapkamer, toilet of zelfs buitenterras), showrooms, ontvangsthallen, kantoor- en representatieve ruimten.

Procédé siergrindvloeren

Siergrindvloeren bestaan uit gewassen, gedroogd en op maat gezeefd grind. In de fabriek wordt het grind op kleur gebracht. Het grind wordt vermengd met een duurzame transparante epoxyhars en harder en wordt vervolgens met een spaan aangebracht op de vloer. Voorafgaand wordt door ons op de ondervloer altijd een primer aangebracht. Na ongeveer 24 uren is de vloer beloopbaar en na 48 uren kunt u de vloer weer volledig in gebruik nemen.

Ondervloer

Siergrindvloeren kunnen worden aangebracht over elke vormvaste, droge en vetvrije ondervloer. Op een betonnen of cementgebonden dekvloer is het aanbrengen van een grindvloer geen enkel probleem. Dit geldt ook voor het aanbrengen van siergrindvloeren op tegel- of plavuizenvloeren. In de meeste gevallen hoeven de tegels niet te worden verwijderd. Bij houten vloeren zal door het aanbrengen van watervast verlijmde platen de beweging uit de ondervloer gehaald moeten worden.

Vloerverwarming kan, maar is niet persé nodig

Vloerverwarming is prima te combineren met siergrindvloeren. Echter bij centrale verwarming doet grindtapijt minder koud aan dan bijvoorbeeld een tegelvloer door de warmte-isolerende werking van de ruimtes tussen het grind.

Kleur, korrelgrootte en design naar wens

Siergrindvloeren bieden onbeperkte mogelijkheden op het gebied van kleur en vorm en wordt naadloos aangebracht. Kleurcombinaties en ontwerpen kunt u geheel volgens uw eigen wensen samenstellen. De meest gangbare korrelgrootte is 2-3 mm. Ook kunt u kiezen voor een 1-2 mm of 3-4 mm korrelgrootte, voorbeelden treft u aan in onze showroom. Siergrindvloeren passen in elk interieur, van klassiek tot modern, van trendy tot tijdloos. Als u wenst geven wij u een kleurenkoffer, met daarin vele mogelijke kleuren, in bruikleen.

Stof absorberend vermogen

Dankzij de open korrelstructuur hebben siergrindvloeren een stof absorberend vermogen, dit heeft als voordeel dat er in verhouding minder stof door de kamer zweeft. Hierdoor zijn siergrindvloeren uitermate geschikt voor mensen met cara of een allergie.

Onderhoud siergrindvloeren

Het onderhoud aan siergrindvloeren vergt weinig tijd en energie, een uitermate prettige bijkomstigheid. De meest aangewezen reinigingsmethode is simpelweg stofzuigen. Het verwijderen van eventuele koffie- en wijnvlekken laat geen blijvende herinnering achter. Een vlek kunt u er eenvoudig uitborstelen met lauw water en eventueel vermengd met een schoonmaakmiddel welke via ons verkrijgbaar is (géén groene zeep gebruiken), vervolgens het vuile water opdeppen. Bij grondige vervuiling kunt u de siergrindvloer schrobben. Dit kan handmatig waarna het vuile water moet worden opgezogen met een waterstofzuiger. Afhankelijk van het gebruik van uw vloer volstaat een grondige reiniging van 1 à 2 maal per jaar. Een professionele reiniging kunnen wij ook voor u verzorgen. Bel ons gerust om de mogelijkheden te bespreken.

Grindvloer

Open of gesloten structuur, beide antislip

Voor intensief gebruikte ruimtes zoals winkels, kantoren of voor ruimtes waar de kans op vervuiling groot is, kan uw siergrindvloer behandeld worden met Topper. Deze toplaag heeft een transparant satijnglanzend uiterlijk. Na de behandeling dringt vervuiling en/of water niet door in het siergrind maar blijft liggen op de beschermende toplaag. Zelfs na behandeling met Topper behouden siergrindvloeren hun natuurlijke antislip oppervlak.

Contactisolatie

Ook in appartementen kunnen siergrindvloeren moeiteloos worden toegepast. Om contactgeluid te voorkomen zijn tegenwoordig normen gesteld aan verdiepingsvloeren. Mocht in uw geval de verdieping vloer onverhoopt toch te dun zijn dan  kunnen wij de verdiepingsvloer voorzien van een speciale geluidsisolerende laag. De norm die veelal geldt in deze is dat u een vloerbedekking op de vloer mag plaatsen, mits deze vloer een geluidsverbetering heeft van minimaal 10 dB t.o.v. de huidige betonvloer.

Meer weten?

Voor vragen over de mogelijkheden en prijzen van onze siergrindvloeren vraag vrijblijvend een offerte aan en/of neem direct contact met ons op.

Graag tot ziens!