Gietvloeren

Gietvloeren worden aangeboden met grote verschillen in kwaliteit. Vloerenbedrijf Tol wil de beste kwaliteit  gietvloer leveren voor uw woning, kantoor of winkel. Een gietvloer PU UV wordt aangebracht in ruimtes waar een mooie vloer vereist is, die daarnaast natuurlijk ook praktisch is. Wij leveren deze gietvloeren niet aan de industrie, die maar weinig eisen stelt op esthetisch gebied. Als u een Tol gietvloer (betonlook vloer of vlamvloer) ziet denkt u meteen aan een betonvloer. Het is echter een kunststofvloer met alle voordelen van dien.

Deze alifatische polyurethaan gietvloer is kleur stabiel, dit in tegenstelling tot de aromatische polyurethaan versie en de epoxy gietvloeren die wel snel verkleuren (en dus goedkoper zijn).

Een tweede voordeel van deze hoog kwalitatieve polyurethaan gietvloer is de gunstige taai-elasticiteit. Hierdoor heeft een Tol gietvloer een hoge slijt- en krasvastheid, is poriëndicht en in enige mate scheuroverbruggend. De vloer is leverbaar in een egale kleur of Duo colour (meer levendig door vlameffect) en wordt afgewerkt met een transparante matte coating.

Strak, eenvoud en simpel

In interieurbladen wordt veel aandacht gegeven aan de gietvloer. Ook bij prominente architecten, winkels en stylisten zult u deze vloer tegenkomen. Dit is de huidige trend: strak, eenvoud en simpel.

Aanbrengen van gietvloeren

Het totale proces van het aanbrengen van een gietvloer duurt ongeveer 4 dagen plus een extra droog dag. Ook hier geldt dat de ondervloer droog, vetvrij maar vooral vlak moet zijn. Als nodig worden grove oneffenheden weggeschuurd. Na het aanbrengen van de primer en schraplaag wordt de daadwerkelijke gietvloer aangebracht. Een Duo colour gietvloer is echt uniek, u kunt zelf de hoeveelheid vleug bepalen (betonlook effect). Als u dit wilt, dan moet u uiteraard wel zelf aanwezig als uw daadwerkelijke gietvloer aangebracht wordt. Bij een egale kleur gietvloer hoeft u niet aanwezig te zijn tijdens applicatie. Aan u de keus!

De volgende dag wordt een matte topcoating aangebracht omdat dit de betonvloer het meeste benaderd.

Gietvloer aanbrengen

Meer weten?

Voor vragen over de mogelijkheden en prijzen van onze gietvloeren (epoxy, PU of PU UV) vraag vrijblijvend een offerte aan en/of neem direct contact met ons op.

Graag tot ziens!